EKONOMIKSI MENAXHERIAL PDF

Mesimecom · @mesime24com. Kosova. mesimecom. Joined July Tweets. © Twitter; About · Help Center · Terms · Privacy. Ekonomiksi Menaxherial Florentina [PDF] [EPUB] Formular P R Syllabus T L Nd S Ekonomiksi Menaxherial[FREE]. Book file PDF easily for everyone and every device. You can download and.

Author: Kigagor Mezigrel
Country: Malaysia
Language: English (Spanish)
Genre: Photos
Published (Last): 4 July 2004
Pages: 195
PDF File Size: 11.6 Mb
ePub File Size: 2.30 Mb
ISBN: 825-2-80520-872-2
Downloads: 4696
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Samurg

Kontabiliteti menaxherial perkufizohet si nje proces identifikimi, matjeakumulimi, analizimi, pergatitjeinterpretimi dhe komunikimi te informacionit financiare Ksaj i referohemi si sistemi i vendosjes s kostos pr punn. Shuma aktuale e nxitsit t prdorur duhet t mblidhet dhe regjistrohet. Kostot totale t prodhimit pr punn pjestohen me numrin e njsive t prodhuara pr t llogaritur koston pr njsi.

Dokumentet e burimit mund t dizajnohen n mnyr ekonomlksi t furnizojn me informata q mund t prdoren pr qllime t shumfishta.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosShpenzimet indirekte memaxherial ngarkuara duke prdorur shum faktor nxitsDepartment AShpenzimet indirekte Faktori nxits i kostos Norma e mbulimit t kostos pr depart. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPasqyra e t ArdhuraveCaktimi i kostos pr punn me porosi: Ilir Kapaj Ekonomiksi Menaxherial Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara.

Duke qen se njsit jan t njjta, kostot e do njsie jan gjithashtu t njjta. Kompania prdor sistemin standard variabil marxhinal t kostove dhe Ort e puns s drejtprdrejt3.

Malli i prodhuar sht i prekshm dhe mund t magazinohet.

Prcaktimin e profitabilitetit Prcaktimin e fizibilitetit t shrbimeve t rejaNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Kosto pr njsi prbhet nga materialet e drejtprdrejta2 puna e drejtprdrejt shpenzimet indirektet vzhgueshme pr njsiShpenzimet indirekte aplikohen duke prdorur nj norm t paracaktuar t bazuar n shpenzimet indirekte t buxhetuara dhe kohn e buxhetuar t nxitsit.

  GALULA COUNTERINSURGENCY WARFARE PDF

Prshkrimi specifik i keonomiksi s kostosKostot dhe veprimtaria e shpenzimeve indirekte t departamentit5Norma e shp.

Kontabiliteti Menaxherial k5

Ligjrata Ushtrime – Vijimi i ligjratave Documents. Matja e kostos i referohet klasifikimit t kostos dhe prcaktimit t shums n vler monetare t materialeve t drejtprdrejta, t puns s drejtprdrejt dhe t shpenzimeve indirekte.

Kostot akumulohen sipas puns n nj sistem t prodhimit me porosi. Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostos4Prmbledhja e rrjedhs s kostos pr mallrat e prfunduara. Prshkrim i prgjithshm Karta e kohsSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Kontabiliteti Menaxherial P2 – scaak.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosFormulari i kostos pr punn me porosi t prfunduar. Ushqimi, cimento, derivatet e nafts dhe prodhimet kimikeNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostosMarrdhnia e akumulimit, e matjes dhe e ngarkimit t kostos2The cost accounting system must satisfy the needs for cost accumulation, cost measurement and cost assignment.

Prshkrim i prgjithshmFormulari i krkess s materialeveSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: Vlera monetare e puns s drejtprdrejt 4.

Ekonomiksi Menaxherial Florentina Xhelili.rar.iso

Rishikim i Java e parJava e par -? Kosto e produktit t ksaj pjese jan: Kostot pr njsi n firmat prodhuese prdoren pr: Prshkrim i prgjithshmVshtrim i prgjithshm i sistemit t caktimit t kostos3Firmat q veprojn n industrit e puns me porosi, prodhojn nj shumllojshmri produktesh ose punsh, q jan zakonisht krejt t dallueshme nga njra-tjetra.

Secila pun dokumentohet n nj formular t kostos s puns me porosi. Caktimi aktual i kostosCaktimi normal i kostosNdrtimi i sistemit t kontabilitetit t kostos Ngarkimi i kostos ndodh pasi q kostot t jen akumuluar dhe matur.

Published on Apr View 91 Download 6. Ksaj i referohemi si sistemi i caktimit t kostos sipas procesit. Prdorimi i njohurive financiare dkonomiksi t marr vendime t Prshkrim i prgjithshm3Punve u ngarkohen kosto indirekte me nj norm t paracaktuar t shpenzimeve indirekte.

  ALEXANDRU MACEDONSKI POEZII PDF

Ekonomiksi Menaxherial Florentina

Faktort nxits m t prdorur prfshijn: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosT dhnat e prodhimit pr punn 23 dhe Shpenzimet indirekte t puns Kontabiliteti Menaxherial Pjesa e pare MSc.

Katr matset e nivelit t veprimtaris: Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos s puns s drejtprdrejta. Ekojomiksi i kostove t prodhimit t njsive pjestohet me numrin e njsive pr t prcaktuar koston pr njsi.

Prshkrimi specifik i rrjedhjes s kostosPrmbledhja e rrjedhjes s kostos indirekte. Vlera monetare e materialeve t drejtprdrejta ose kostojaSetting Up the Cost Accounting System Niveli i veprimatris duhet t parashikohet pr vitin e ardhshm pr t llogaritur normn e paracaktuar t shpenzimeve indirekte. Mbledhja e t gjith formularve t kostos s puns prcakton dokumentin stoqet e gjysmprodukteve. Krkesa vjetore e kompanis pr Produktin Alfa sht 50, njsi. Ndrtuesit e ormaneve, ndrtuesit e shtpive, shrbimet dentale dhe medicinaleFirmat prodhuese prkundrejt firmave shrbyeseProduktet dhe shrbimet unike prkundrejt atyre t standardizuara Disa kompani mund t bjn shum njsi identike t t njjtit produkt.

Nj shrbim karakterizohet nga natyra e tij e paprekshme. Shpenzime indirekte t menaxherrial Kontabiliteti Menaxherial k5 Download Report. Prshkrim i prgjithshmFormulari i kostos pr punt me porosiSistemi i caktimit t kostos pr punn me porosi: